Στον Ειρηνικό Ωκεανό
Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας διεξήγαγαν ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο κοινής περιπολίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Ομάδα πολεμικών πλοίων εκτέλεσε ελιγμούς για την οργάνωση ανθυποβρυχιακής άμυνας», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι πολεμικά πλοία των δύο χωρών ξεκίνησαν κοινές περιπολίες μετά τη συμμετοχή τους στα ναυτικά γυμνάσια Beibu/Interaction 2024 τον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτών των περιπολιών σχεδιάστηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων ανθυποβρυχιακού πολέμου και διασώσεων στη θάλασσα.
Από τη ρωσική πλευρά, συμμετείχαν τα αντιτορπιλικά «Ναύαρχος Παντελέγεφ» και «Ναύαρχος Τρίμπουτς», σύμφωνα με το Interfax. Η Κίνα εκπροσωπήθηκε από τα αντιτορπιλικά Xining και Wuxi, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο ανεφοδιασμού Taihu.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Βασίλης Καρκατζούνης Ειδικός Γραμματέας Τεχνητής Νοημοσύνης
- Honda: Πτώση 50% στα κέρδη το β’ τρίμηνο 2025 λόγω δασμών
- Μπρατάκος: Θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση της γραφειοκρατίας στις επιχειρήσεις
- Novo Nordisk: Στα 5,2 δισ. δολάρια τα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Linda Yaccarino: Η νέα επαγγελματική στέγη της πρώην ”σιδηράς κυρίας” του Χ συνδέεται με το Ozempic
- Jumbo: Αύξηση 9% των πωλήσεων τον Ιούλιο 2025
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ABN Amro: Στα 606 εκατ. ευρώ τα κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις