Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 01/07/2024 και θα διαρκέσει έως τις 30/06/2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει τη Δευτέρα 01/07/2024 θα διαρκέσει έως τις 30/06/2025 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ, συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.
Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και, κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν τις επιταγές τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services) της ΔΥΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.
Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται σε 25%, ενώ, για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qantas: Πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ για παράνομες απολύσεις εργαζομένων
- Στην Καλαμάτα με το αξίας 600 εκατ. ευρώ σκάφος του ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι
- Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη
- Έκρηξη σε εργοστάσιο στη Ρωσία με τουλάχιστον 20 νεκρούς
- Αλ. Γιακουμάκης: Από τη Hyatt, στο Εmpiria Group του Α. Ηλιόπουλου, Complex Sales Manager
- Ο Τραμπ αποκλείει ανάκτηση Κριμαίας από την Ουκρανία ή την ένταξή της στο ΝΑΤΟ
- Ιωάννινα: Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στη Βοβούσα
- Ποια χώρα έκπληξη μπαίνει στην πυρηνική ενέργεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις