Ελλάδα

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης

Συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων. Τρεις από αυτούς, ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος, η 37χρονη μητέρα του παιδιού και ένας συνταξιούχος ναυτικός που είχε το όνομα «Μιχάλης» σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν κατά την δικογραφία, πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγριότητα που βίωσε το παιδί. Οι τρεις τους, με πιο σημαντικό ρόλο στον 55χρονο, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Όσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της για τη διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης αλλά και για εκβίαση σε βάρος της πρώην συζύγου του 55χρονου.

Για τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, που φέρονται ως «πελάτες», πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και την αθώωση λόγω αμφιβολιών ενός κατηγορούμενου, πακιστανικής καταγωγής.

Η διαδικασία μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής ή μη κατηγορουμένων που αναμένεται στις 10 το πρωί, εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη.

Έξω από το κτήριο του Εφετείου σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις υποστήριξης της 12χρονης και της μητέρας της με αίτημα την καταδίκη όπως εισάγεται του 55χρονου και την αθώωση της 37χρονης γυναίκας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu