Στο ύπτιο 50 μέτρων και συγκεκριμένα στην κατηγορία S4
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S4, στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια και χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε χρόνο 50.12, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ (51.40) και τρίτη την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ (52.00).
Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της 38χρονης Σταματοπούλου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πανηγύρισε το χρυσό την ημέρα των γενεθλίων της!
Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε 50.12 με την Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51.40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52.00.
H Σταματοπούλου, στο ίδιο αγώνισμα ήταν τρίτη το 2021 στο Τόκιο κακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2016 στο Ρίο είχε τερματίσει στην 5η θέση. Η πρόοδος της ανά διοργάνωση είναι πραγματικά εντυπωσιακή!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








