"Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις δημοκρατίες μας από κάθε μορφή ξένης ανάμειξης"
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά του κοινωνικού δικτύου TikTok για αθέτηση των υποχρεώσεών της μετά τις υποψίες για ρωσική επέμβαση στην διαδικασία των ακυρωμένων πλέον προεδρικών εκλογών στην Ρουμανία.
Οι αρχές της Ρουμανίας υποψιάζονται ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος Καλίν Γκεοργκέσκου, που επικράτησε κατά γενική έκπληξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών βοηθήθηκε από μία παράνομη εκστρατεία που ενορχηστρώθηκε από την Μόσχα και ξεδιπλώθηκε κυρίως στο TikTok.
«Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις δημοκρατίες μας από κάθε μορφή ξένης ανάμειξης», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας «με ταχύτητα και αποφασιστικότητα».
Εκπρόσωπος του TikTok έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε διασφαλίσει την ακεραιότητα της πλατφόρμας μας σε περισσότερες από 150 εκλογικές διαδικασίες παγκοσμίως και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προληπτικά αυτές τις προκλήσεις που επηρεάζουν ολόκληρο τον κλάδο. Το TikTok έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτενή πληροφόρηση σχετικά με αυτές τις προσπάθειες, ενώ έχουμε παρουσιάσει δημόσια και με διαφάνεια όλες τις αποτελεσματικές μας δράσεις.
Δεν αποδεχόμαστε πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις, αφαιρούμε προληπτικά περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας για την παραπληροφόρηση, την παρενόχληση και τη ρητορική μίσους και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και με τις τοπικές και εθνικές αρχές, ώστε να διευθετήσουμε αιτήματα και να συζητήσουμε προβληματισμούς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Χαϊδάρι και Ιλιον από το φθινόπωρο
- Volkswagen ID.3: Με συνδρομή η επιπλέον ισχύς 27 ίππων
- Χαλκιδική: Στον Εισαγγελέα Πολυγύρου οι πέντε ανήλικοι που λήστεψαν 15χρονο
- Μελάνια Τραμπ: “Εναν κόσμο γεμάτο αξιοπρέπεια για όλους”
- Ουκρανικό: Νέα τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων πριν μεταβεί ο Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον
- Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει από 5 Σεπτεμβρίου
- Δεκάδες τραυματίες από σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία
- Καιρός: Έως τους 34 ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις