Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες, δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, υπενθυμίζοντας ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα υπερβεί τα 86 δισ. ευρώ, η Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως αναληθή.
Επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα δάνεια, εάν όλα πάνε καλά.
Για παράδειγμα, ανέφερε η ίδια, αν το ΔΝΤ συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τριετές πρόγραμμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη λόγω Πάουελ – Ρεκόρ από τον βρετανικό FTSE 100
- Προκλητικός Νετανιάχου: «Χονδροειδές ψέμα» η έκθεση ΟΗΕ περί λιμού στη Γάζα
- Ντέιβιντ Λάμι (Βρετανός ΥΠΕΞ): Ηθικό σκάνδαλο η κατάσταση λιμού στη Γάζα
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones μετά τα σήματα Πάουελ για τα επιτόκια
- Τραμπ: «Θα απολύσω την Λίζα Κουκ από τη Fed αν δεν παραιτηθεί»
- Αποστάσεις τώρα από Τραμπ: Προτιμώ να μην πάω στη συνάντηση με Πούτιν-Ζελένσκι
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 1,79% η Arrowstreet Capital
- Bloomberg: Ο Καναδάς αίρει μέρος από τους δασμούς – αντίποινα κατά των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις