Την άποψη ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα αξιόπιστο εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ κληθείσα να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασαν χθες αξιωματούχοι του ΔΝΤ με ανάρτησή τους στο μπλογκ του Ταμείου.
«Διαβάσαμε προσεκτικά την ανάρτηση των αξιωματούχων του ΔΝΤ», ανέφερε η Α. Μπράιντχαρτ, προσθέτοντας πως «οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕSM είναι συμπαγείς και μπορούν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και στις αγορές». Συνεχίζοντας, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και είναι εντός τροχιάς για να εκπληρώσει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν αυτά τα επιτεύγματα».
Αναφερομένη στην αποστολή στην Αθήνα, σημείωσε πως «προσωπικό από όλα τα θεσμικά όργανα βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση» και επανέλαβε πως «δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα εάν όλες οι πλευρές εμπλακούν στις συζητήσεις εποικοδομητικά», δηλώνοντας την προσήλωση της Επιτροπής προς αυτό το σκοπό.
Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο να αποφανθεί εάν το πρόγραμμα είναι αξιόπιστο, σε συνέχεια των αμφιβολιών του ΔΝΤ, η Ανίκα Μπράινταχαρτ ανέφερε πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει περάσει από «λεπτομερείς ελέγχους από το Eurogroup και από άλλους θεσμούς, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο». Όπως είπε, το Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητο και έγκειται σε αυτούς να αποφασίσουν τι θέλουν να ελέγξουν, καθώς σε γενικές γραμμές η εντολή τους σχετίζεται με την τοποθέτηση έναντι των δημοσιονομικών πολιτικών που αφορούν συνολικά την ευρωζώνη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νετανιάχου: Υπέστη τροφική δηλητηρίαση, θα εργάζεται από το σπίτι για τρεις ημέρες
- Πάτρα: Ξανανοίγει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία με δύο νέους ιατροδικαστές
- Ευρωμπάσκετ U20: Φινάλε με νίκη και 5η θέση για την Εθνική ομάδα, 92-82 το Ισραήλ
- Bloomberg: Η ΕΕ ετοιμάζεται για κόντρα δασμούς καθώς η στάση Τραμπ σκληραίνει
- Γαμπρός ο Χρήστος Χολίδης, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Κατερίνα Γκιουζέλη
- Βιετνάμ: 38 νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού σκάφους
- Nvidia: Με εμπόδια στην παραγωγή η επανεκκίνηση στην Κίνα
- Πόσο αξίζει ο star της πυγμαχίας, Floyd Mayweather;
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις