Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αναστείλει τα αντίμετρά της για να δημιουργήσει χώρο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε το Σάββατο ότι εκφράζει «έντονη» λύπη για την ανακοινωθείσα αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει αντίμετρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο στο 50% από 25%, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους παγκόσμιους παραγωγούς χάλυβα και εμβαθύνοντας τον εμπορικό του πόλεμο.
«Λυπούμαστε έντονα για την ανακοινωθείσα αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα από 25% σε 50%», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ανακοίνωση της.
«Αυτή η απόφαση προσθέτει περαιτέρω αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία και αυξάνει το κόστος για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η αύξηση των δασμών υπονομεύει επίσης τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων».
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αναστείλει τα αντίμετρά της για να δημιουργήσει χώρο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
«Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει αντίμετρα, μεταξύ άλλων ως απάντηση στην τελευταία αύξηση των δασμών των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει επί του παρόντος τις διαβουλεύσεις σχετικά με τα διευρυμένα αντίμετρα. Εάν δεν επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα πρόσθετα μέτρα της ΕΕ θα τεθούν αυτόματα σε ισχύ στις 14 Ιουλίου — ή νωρίτερα, εάν το απαιτούν οι περιστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Κομισιόν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προφυλακίστηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης για το σκάνδαλο στο μπάσκετ
- Νέος πρόεδρος στην ΕΟΚ: Αναλαμβάνει ο Άγγελος Παπανικολάου
- Ray-Ban Meta Audio: Κοστίζουν 349 δολάρια και δεν έχουν κάμερα – Αξίζουν τα χρήματά τους;
- Αλλαγή ηγεσίας στη MicroPort: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής, νέος CEO ο Τζόναθαν Τσεν
- Ιράν: Τα 3 σημάδια που δείχνουν νέα πολεμική κλιμάκωση
- Χωριάτικο: Φορολογική απάτη άνω των 100 εκατ. ευρώ ερευνούν οι Αρχές
- Η «χρυσή» μπίζνα της κοκαΐνης στη Βρετανία: Σχεδόν 10 δισ. λίρες τον χρόνο
- «PHP-ocalypse»: Τα δύο επικίνδυνα σφάλματα που έθεσαν σε κίνδυνο εκατομμύρια ιστοσελίδες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









