«Η Επιτροπή έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV)», αναφέρει η Κομισιόν, σε απάντησή της σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών.
«Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με προσφυγή εφόσον απαιτείται στο Διεθνές Δικαστήριο», προσθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των χωρικών τους υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου τους», καταλήγει η Κομισιόν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
- Lamda Development: Δημόσια προσφορά για ομολογιακό δάνειο μέχρι 500 εκατ. ευρώ
- BriQ Properties: Αύξηση 104% των καθαρών κερδών στα 9,4 εκατ. ευρώ το 9μηνο
- Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις και επιστροφή στις 2.000 μονάδες με -1%
- Eurobank: Στα 1,033 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Ερντογάν σε Μερτς: «Στη Γερμανία δεν βλέπετε τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα;»
- Λαγκάρντ: Η αύξηση των αμυντικών δαπανών μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό
- Μπουζνά (Euronext): Στόχος η ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








