Την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών αποτίμησαν κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Αυτό δήλωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων της συνάντησης θα συνεχιστούν.
Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας μιλούν με μία φωνή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και ότι όλοι οι θεσμοί είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε η Α. Μπράιτχαρτ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση στο Βερολίνο και συγκεκριμένα για να καταγραφεί η πρόοδος στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.
Όσον αφορά τη «μορφή» της χθεσινής «μίνι συνόδου» για την Ελλάδα, η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι ήταν απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ ερωτηθείσα γιατί δεν προσκλήθηκαν κι’ άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες, παρέπεμψε στη Γερμανική Καγκελαρία.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε τη σημερινή δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας, αλλά «δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί».
Εξάλλου, σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, η Α. Μπράιτχαρτ αρκέστηκε στην απάντηση ότι πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και υπογράμμισε ότι αυτό είναι «θετικό σημάδι».
Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις