Το σχέδιο επενδυτικής βοήθειας της Ελλάδας με 35 δισ. ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαιρετίζοντας τις σχετικές αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων.
Τα έκτακτα μέτρα της Κομισιόν για την Ελλάδα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η συνολική βοήθεια προς την Ελλάδα έως το 2020 θα ανέλθει στα 35 δισ. ευρώ.
Όπως εξήγησε, η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα θα λάβει τα πρώτα 800 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για το 2015 το ποσό που θα εκταμιευτεί θα ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ. Για το 2016, είναι προγραμματισμένα ακόμη 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, χάρη στα έκτακτα μέτρα της Επιτροπής για την Ελλάδα, η χώρα θα εξοικονομήσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.
«Πρόκειται για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, στους ανθρώπους, στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο Ντομπρόβσκις. «Η Κομισιόν είναι έτοιμοι να δώσει στην Ελλάδα όποια τεχνική βοήθεια χρειαστεί» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, υπενθύμισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος. Πρόκειται για μέτρα που συνιστούν ισχυρό δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» σχολίασε η Κρέτσου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- To πλοίο Energy Observer στον Πρίνο για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα
- Τσιάρας: Δεν μπορεί να δοθεί παράταση για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου
- Νετανιάχου μετά τη συνάντηση με Ρούμπιο: Δεν αποκλείονται νέα πλήγματα κατά της Χαμάς
- Παράταση στις αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης έως τις 15 Οκτωβρίου
- Eurostat: Υποχώρησε το εμπορικό πλεόνασμα στα 12,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο στην ευρωζώνη
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξελέγη το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής
- Μπέργκαμ (ΥΠΕΣ ΗΠΑ): «Παράδειγμα συνεργασίας τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1,1% στη διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το α’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις