«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σήμερα Δευτέρα από τις Βρυξέλλες.
Σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας, ο Μ.Σχοινάς απάντησε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό.
Σημείωσε, επίσης, ότι εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας: Συνάντηση με τον Ούγγρο υπουργό Άμυνας Szalay-Bobrovniczky τη Δευτέρα 05/05
- Αether Aeronautics: Παρουσιάζει τα target drones NMS-2 και PNS-1 στη DEFEA 2025
- Μολυβιάτης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του πρώην υπουργού Εξωτερικών
- Πούτιν: Σκέφτομαι πάντα το ποιος θα με διαδεχθεί
- Ανδρουλάκης: Παραμύθι για λίγους το αφήγημα της ΝΔ για ήρεμα νερά στο Αιγαίο
- Eurovision: Τη Δευτέρα 5 Μαΐου η πρώτη τεχνική πρόβα της Κλαυδίας
- Iphone: Η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή αλλάζει τα σχέδια κυκλοφορίας της Apple
- Τραμπ: Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα των ΗΠΑ ως πρόεδρος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις