Συνεχίζεται η τεχνική εργασία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών και η ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με την πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με την αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ. Η ίδια επανέλαβε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα μεταβούν στην Αθήνα σύντομα, μόλις έχουν στα χέρια τους «αρκετές πληροφορίες».
Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι στη χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων εγκρίθηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα αφορά τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον δημοκρατικό έλεγχο των προγραμμάτων προσαρμογής, ανέφερε ότι η εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου ήταν πάντοτε στενή και έτσι θα συνεχίσει να είναι. «Από τότε που ξεκίνησε το ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ οι επίτροποι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί εμφανίζονται τακτικά ενώπιον της Ευρωβουλής για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές», είπε η Α. Μπράιτχαρντ και προσέθεσε ότι η «νομοθεσία προβλέπει έναν ρόλο για το Ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με το πρόγραμμα», στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και σε ό,τι αφορά την εμφάνιση των αρμόδιων επιτρόπων στις αντίστοιχες επιτροπές του ΕΚ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή σε αυτήν την ομάδα εργασίας σε περίπτωση που ζητηθεί, απάντησε ότι πρόκειται για μια «πολιτική» Κομισιόν, και πως οι επίτροποι Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί θα συμμετείχαν «μετά χαράς». «Η Επιτροπή θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα με τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου και θα στείλει τον κατάλληλο συνομιλητή ανάλογα με το αίτημα», κατέληξε.
Τέλος, ερωτηθείσα σε σχέση με τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η Α. Μπράιτχαρντ αναφέρθηκε στη σειρά των γεγονότων όπως έχει αυτή συμφωνηθεί, δηλαδή ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος η οποία δεν θα περιλαμβάνει ονομαστική διαγραφή του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επαναπατρίστηκαν άλλοι 538 Ελληνες από τη Μέση Ανατολή – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
- Η Αναστασία Μαρινάκου νικήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας
- Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Θα παρέμβουμε σε κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας
- Super League: Μάχη κορυφής στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (21:00)
- Η Nintendo of America προσφεύγει κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για επιστροφές δασμών
- Πώς η νέα μονάδα ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής
- Υποχρεωτικές διαφημίσεις μισού λεπτού φέρνει το YouTube στην εφαρμογή της τηλεόρασης
- Το FBI αποκτά στοιχεία για λογαριασμό χρήστη στο Proton Mail μέσω ελβετικού δικαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








