Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου και δάνεια, αδιευκρίνιστου ύψους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδα Kommersant, που επικαλείται μη κατονομαζόμενη ρωσική κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, η Ρωσία αναμένεται να ζητήσει σε αντάλλαγμα, πρόσβαση σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να προσδιορίζεται το είδος αυτών.
«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το θέμα έκπτωσης στην τιμή του φυσικού αερίου για την Ελλάδα», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ το θέμα της έκπτωσης αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο η Gazprom, όσο και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
Η Gazprom έχει ανακοινώσει ότι επεδίωξε το 2013 την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, αλλά υπαναχώρησε αφού δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, διευκρινίζει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζουν να συζητήσουν θέματα οικονομικών σχέσεων και το ζήτημα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσης κατά τις συνομιλίες τους στη Μόσχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
- Audi Revolut Formula 1 Team: Αποκαλυπτήρια ονόματος και λογότυπου της ομάδας
- Περισσότεροι από 40 νέοι και νέες γνώρισαν από κοντά τη Vodafone στο Business Days 2025
- Aegean: Ο Γεώργιος Χριστόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ
- Χρηματιστήριο: Έκλεισε με το οριακό +0,15% και άλμα 4,6% από την Eurobank
- Prodea: Αναβολή Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση όρων ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








