Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό στην ΕΡΤ
H μεσαία τάξη, η στήριξη της οικογένειας και η στέγη για τους νέους, θα είναι τα κεφάλαια που θα δώσει έμφαση η πολιτική της Κυβέρνησης με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογιώργης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για νέες φορολογικές ελαφρύνσεις με στόχο τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι «ήδη έχουν γίνει μειώσεις φόρων και εισφορών, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος». Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημογραφικό πρόβλημα και στη σύνδεσή του με το στεγαστικό ζήτημα.
Αναφορικά με τον 13ο μισθό και τις συντάξεις, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπει σε λογική πλειοδοσίας», υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη δοθεί σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και μόνιμα μέτρα στήριξης.
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη φορολογία και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Κοντογιώργης επεσήμανε ότι «η χώρα παρουσιάζει ανάπτυξη και σημαντικές μειώσεις φόρων σε σύγκριση με το παρελθόν».
Σε πολιτικό επίπεδο, διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι «ο εκλογικός νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει». Τόνισε δε πως το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λειψυδρία: Αντιμέτωπη με κρίση 30ετίας η Αττική – Δραματική μείωση των αποθεμάτων
- ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής «timologio»
- ΗΠΑ: Συρρίκνωση της μεταποίησης τον Νοέμβριο
- Ακρίτας: Προαιρετική δημόσια πρόταση από την Κύκλος Συμμετοχών
- Τράπεζα Πειραιώς: Κοντά στις 22 Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη ΓΣ στις 22 Δεκεμβρίου για εκλογή νέου ΔΣ
- Χρηματιστήριο: Με +0,78% μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες – Άλμα 4,72% από Motor Oil και 3,87% από Eurobank
- Εκλογές ΔΣΑ: Κοσμοσυρροή και «πηγαδάκια» στην Ακαδημία (βίντεο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








