«…Ο δομικός ανασχηματισμός της Κυβέρνησης δεν θα έχει καμία αξία για τους πολίτες, εάν δεν αλλάξει το καταστροφικό επιβαλλόμενο μείγμα της οικονομικής πολιτικής των θεσμών, που έχει ως αποτέλεσμα τη σημερινή ζοφερή κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.
«Οι προτεραιότητες που πρέπει να υπηρετήσει η ανασχηματισμένη Κυβέρνηση είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, η διευθέτηση του εσωτερικού χρέους της αγοράς, η ρευστότητα, το ασφαλιστικό, η διάσωση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Όμως, ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι τα δικά μας προαπαιτούμενα προς τους θεσμούς, υπό τις παρούσες συνθήκες, συνήθως παραμένουν ευσεβείς πόθοι, όσο δεν ανασχηματίζονται οι μνημονιακές πολιτικές των δανειστών.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους Υπουργούς, αλλά και καλή δύναμη σε αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο ή άλλο Υπουργείο. Επειδή, σε πολλές περιπτώσεις κυβερνητικού ανασχηματισμού, ούτε μένουν οι καλύτεροι, ούτε αποχωρούν οι χειρότεροι, ευχαριστούμε αυτούς που προσπάθησαν και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, αλλά ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, μετακινήθηκε ή αντικαταστάθηκε από τον Πρωθυπουργό.
Ελπίζω ότι αυτός ο ανασχηματισμός που χαρακτηρίστηκε από ανασυστάσεις και μετονομασίες Υπουργείων, δεν θα εξαντληθεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, αλλά θα επιδιώξει την εμπέδωση ενός καλύτερου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα.
Είναι βέβαιο ότι ο κάθε κοινοβουλευτικός και εξωκοινοβουλευτικός, παλαιός και νέος Υπουργός, αναπληρωτής και υφυπουργός της Κυβέρνησης, γνωρίζει πλέον καλά ότι, οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Καλή τύχη σε όλους…», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκπαίδευση Πολωνών στρατιωτικών στην Ουκρανία
- Λαγκάρντ: Πηγή αβεβαιότητας οι γεωπολιτικές εντάσεις – Ώθηση στην ανάπτυξη από τις δαπάνες σε υποδομές και άμυνα
- Κατάρ: Συγκαλεί έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής για την επίθεση του Ισραήλ
- Εξωδικαστικός: Αύξηση 18,5% στις ρυθμίσεις οφειλών τον Αύγουστο
- EKT: Αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση – Υπό στενή παρακολούθηση ο πληθωρισμός
- Ευρωκοινοβούλιο: Ζητάει κυρώσεις στην Τουρκία για την παράνομη κράτηση των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα
- Cosmote Telekom: Στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο
- Ζαχαράκη: Για εμάς, βρίσκεται στην ίδια προτεραιότητα κάθε σχολείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις