Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας σημείωσαν αύξηση και ανήλθαν σε 991, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας που δημοσιοποίησε που ΕΟΔΥ
Το καθιερωμένο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ δείχνει μια σχετική σταθερότητα σε ότι αφορά τα στοιχεία για την Covid-19.
O αριθμός των θανάτων λόγω κορονοϊού το χρονικό διάστημα 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου έφτασε τους 44 (με διάμεση ηλικία τα 85 έτη), οι διασωληνωμένοι τους 54 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας που σημείωσαν αύξηση τις 991.
O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας από CoViD ανέρχεται πλέον σε 38.060.
Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Παραλλαγές
Η συχνότερη παραλλαγή είναι η EG.5 ή Eris (38%), ακολουθούμενη από την XBB.1.5 ή Κράκεν (30%), και την ΧΒΒ.1.16 ή Αρκτούρος (12%).
Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων του Ηρακλείου (181%), των Χανίων (107%), της Ξάνθης (59%) και της Θεσσαλονίκης (52%), ενώ στα λύματα της Αττικής παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου κατά 17%.
Την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν και δύο σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις και αποχές σε σχολεία και πανεπιστήμια κατά της ICE μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη
- Δήμας για το κυκλοφοριακό χάος: Εξετάζεται flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 6 Φεβρουαρίου
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπορίσοφ: “Ο Κάθετος Διάδρομος αυξάνει σημαντικά τη γεωπολιτική αξία των χωρών μας”, τονίζει ο πρωθυπουργός
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Παρουσίαση σε Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές – ’’Greek Investment Day 2026’’
- Kίνα: Απότομη κάμψη της εργοστασιακής δραστηριότητας
- Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 20χρονου φιλάθλου του ΠΑΟΚ που νοσηλεύεται στο «Παπαγεωργίου»
- Γ. Μανιάτης: “Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος – Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε μεταξύ τους ηλεκτρική διασύνδεση”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








