Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο, 5 Μαρτίου, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με ισχυρή σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός, ή εφόσον κάποιος ανήκει σε ομάδα με κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή είναι ανεμβολίαστος.
Επιπλέον, η επιτροπή προτείνει να ανέλθει η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο 100%.
Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σε αυτές τις προτάσεις, τονίζοντας ότι οι μάσκες πρέπει να είναι απαραίτητες για μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός, καθώς και στα ΜΜΜ.
Η πτώση των δεικτών της πανδημίας, άνοιξε την πόρτα για τη νέα χαλάρωση των μέτρων. Το θέμα τέθηκε από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έτυχε θετικής εισήγησης από την πλευρά των ειδικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θεσσαλονίκη: Την άνοιξη θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά – Το 2027 το FlyOver
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 17 – 02 – 2026
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΕΚΑ: Ενισχυμένη στις αρχαιρεσίες η ΕΝΟΤΗΤΑ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής
- Κομισιόν: Θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα ως παρατηρητής
- Bloomberg: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ υπό τον «φόβο της Λεπέν» θέλουν διάδοχο της Λαγκάρντ πριν το 2027
- Προβλήματα στο Χ στην Αθήνα – Δυσκολίες στην πρόσβαση στον ιστότοπο και την εφαρμογή
- ΡΕΒΟΪΛ Α.Ε.Ε.Π - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








