Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 27/3/2021 ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι τα τεστ αυξήθηκαν στα 58.158 με αποτέλεσμα η θετικότητα να διαμορφωθεί σε 5,39%.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 252.590 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.545 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.826 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 728 (64.4% άνδρες) έναντι 707 την Παρασκευή. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.656 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 371 (ημερήσια μεταβολή -17.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 451 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Cambridge: Βάζει στο λεξικό τις viral λέξεις στα social media
- HSBC: Τερματίζει τις υπηρεσίες σε 1.000 πάμπλουτους πελάτες της από τη Μ. Ανατολή
- Άλσος Χωροφυλακής: Κλείνει μέχρι νεοτέρας, λόγω ερευνών για παράνομες ταφές ζώων
- Lacoste: Λανσάρει προς τιμήν του Τζόκοβιτς συλλογή ρούχων με logo την κατσίκα και όχι τον κροκόδειλο
- Εμινέ Ερντογάν προς Μελάνια Τραμπ: Δείξε την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά της Γάζας, όπως για της Ουκρανίας
- Ισραήλ: Ακόμη να δέσει το πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
- Θεσπρωτία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ράγιο
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις