Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα προϊόντα της Κορρές βρίσκονται πλέον σε 52 χώρες
Aνοδική πορεία παρουσίασε το 2024 η εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές, κλείνοντας με κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 11,9% σε σχέση με το 2023, στα 75,5 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις της Κορρές κατά την χρήση του 2024, διαμορφώθηκαν στα 75,5 εκατ. ευρώ από 67,4 εκατ. ευρώ το 2023, κάτι το οποίο αποδίδεται από την άνοδο πωλήσεων στην Ελληνική αγορά, την Ευρώπη και την Αμερική αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών σε σημαντικές αγορές προτεραιότητας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα προϊόντα της Κορρές βρίσκονται πλέον σε 52 χώρες.
Ενίσχυση στα φαρμακεία
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,2% λόγω της υλοποίησης ενός στοχευμένου πλάνου υποστήριξης στρατηγικών κατηγοριών, ενισχύοντας τις πωλήσεις και τη θέση της στο εγχώριο κανάλι του φαρμακείου και της επιλεκτικής διανομής.
Την ίδια στιγμή καταγράφηκε άνοδος των εξαγωγών κατά κύριο λόγο σε αγορές προτεραιότητας όπου υπάρχουν θυγατρικές της μητρικής εταιρείας όπως είναι η Αμερική, η Γερμανία, η Γαλλία αλλά κι από το δίκτυο εξαγωγών σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Αυστραλία.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η διοίκηση της εταιρείας τόνισε ότι «η Korres, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε να επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης και βελτίωσης της κερδοφορίας με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των εμπορικών τμημάτων (business units) και του τμήματος κεντρικού διεθνούς Marketing, την στρατηγική κατεύθυνση της προς τις κύριες δραστηριότητές και κανάλια διανομής και την ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων (αποτελούν το 26% των πωλήσεων παγκοσμίως) ενώ έλαβε διορθωτικά μέτρα και προσάρμοσε τη δομή του κόστους για να θέσει τη σωστή βάση από το 2022 και μετά».
Ως εκ τούτου και το 2025 θα συνεχιστεί η ίδια στρατηγική που έφερε τα θετικά αποτελέσματα του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωκοινοβούλιο: Βουλγαρικό «φρένο» στην ενταξιακή έκθεση προόδου της Β. Μακεδονίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ έφερε κέρδη
- Η Prada και ο Wong Kar Wai δημιουργούν ένα κινηματογραφικό εστιατόριο στη Σαγκάη
- ΑΑΔΕ: Αυτόματη ενημέρωση στις μεταβολές των ΕΠΕ και ΙΚΕ
- ΔΕΗ: Στο 6,48% το ποσοστό ίδιων μετοχών
- Orilina Properties: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- Τραμπ: Θα επισκεφτώ την Κίνα με την Μελάνια, είχα μια πολύ καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Σι
- Χρηματιστήριο: Έκανε το 3Χ3 φτάνοντας μια ανάσα από τις 1.840 μονάδες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις