Πολιτική

Κώστας Σκρέκας εναντίον Ιωάννη Λιανού (Επιτροπή Ανταγωνισμού) για την ακρίβεια

Μέχρι και ο υπουργός εκνευρίστηκε από την «φλυαρία» του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανού.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της ακρίβειας, εξαπέλυσε επίθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καλώντας την Επιτροπή να κάνει ελέγχους για τις τιμές και όχι ρεπορτάζ!

«Εμείς θέλουμε ελέγχους και ένα πρόστιμο δεν έχει μπει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρεία τροφίμων ή καταναλωτικών προϊόντων, το τελευταίο διάστημα, για τις τιμές», ανέφερε.

Ο κ. Σκρέκας είπε πως αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, τότε να μην κάνει ρεπορτάζ και να λέει ότι είμαστε οι πιο ακριβοί, αναφερόμενος εμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Λιανό. «Ή υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να λέει τίποτε. Άρα, αν έχουμε πρόβλημα και είμαστε οι πιο ακριβοί, κάτι συμβαίνει, γιατί δεν το ελέγχει;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Όπως είπε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και μπορεί να πάει και να ελέγξει, να δει αν υπάρχουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές και γιατί είμαστε πιο ακριβοί εδώ. «Το ίδιο συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη; Ή εδώ όλοι πάνε και συμφωνούν και έχουν τα προϊόντα των πολυεθνικών πιο υψηλά; Το έχει κάνει αυτό;» σημείωσε ο υπουργός. Με τον ίδιο να επαναλαμβάνει: «Να πάει να το κάνει αυτό και όχι να κάνει ρεπορτάζ εύκολα, όπως κάνετε και εσείς που μπαίνετε σε ένα e-shop, που είναι και λάθος».

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που έχει κάνει η ΔΙΜΕΑ -δηλαδή οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης-, όπως ανέφερε ο υπουργός, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα. Μεταξύ των εταιρειών που έχει ελέγξει η ΔΙΜΕΑ είναι και 7 πολυεθνικές. Σύμφωνα με τον υπουργό, «τώρα δημιουργείται ο πληθωρισμός της απληστίας, γιατί τώρα πέφτει το κόστος των πρώτων υλών αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλά, αυτό θέλουμε να το σταματήσουμε».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της «κλειδωμένης» μειωμένης τιμής τουλάχιστον κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο αριθμός των προϊόντων που είχαν ενταχθεί ήταν 310 από 233 προϊόντα που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των νέων εταιρειών που μπήκαν στην πρωτοβουλία είναι οι εταιρείες ΜΕΓΑ, Cοca Cοla 3E, Μύλοι Θράκης και Coffeeway.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu