Μεγάλες απώλειες καταγράφει ο μεγαλομέτοχος της Credit Suisse, η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη για την εξαγορά της από την UBS έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα ότι έχει δεχθεί χτύπημα, με απώλεια περίπου 80% στην επένδυσή της.
Η τράπεζα με έδρα το Ριάντ κατέχει περίπου το 10% της Credit Suisse, έχοντας επενδύσει 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα (1,5 δισ. δολάρια) στην ελβετική τράπεζα τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, με 3,82 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, η UBS καταβάλλει στους μετόχους της Credit Suisse 0,76 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.
Η σημαντική έκπτωση έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να στηρίξουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Ο αγώνας για τη διάσωση ακολουθεί τις ταραχώδεις εβδομάδες που είδαν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της τράπεζας First Republic με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές πτώσεις των τιμών των μετοχών σε όλο τον τραπεζικό τομέα διεθνώς.
Οι μετοχές της UBS, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, υποχώρουν 10,5%, ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας της Ευρώπης είναι περίπου 4% χαμηλότερος. Η Credit Suisse κατρακυλά κατά 60%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λίστα 61 προϊόντων που περιλαμβάνονται στον έλεγχο του πλαφόν του περιθωρίου κέρδους
- Henkel: Πωλήσεις 20,5 δισ. ευρώ το 2025 και οργανική ανάπτυξη 0,9%
- Στην COSMOTE TV τα βραβεία OSCARS live
- Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να υποβάλει σε δυο μήνες το εθνικό σχέδιο ανακαίνισης κτιρίων
- Έρευνα ΕΕΑ: Το 93,7% διαπιστώνει πως οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί την τελευταία 5ετία
- Ημίμετρα με πλαφόν στα καύσιμα σε χονδρεμπορική και πρατήρια, αλλά εκτός τα διυλιστήρια
- Πάνω από 1.200 οι νεκροί στο Ιράν – Δεκάδες θύματα στα κράτη του Κόλπου
- Νέο μέτρο από την Ισπανία για τον έλεγχο της ρητορικής μίσους στα κοινωνικά δίκτυα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








