Η αντιπροσωπεία του ΣΑΤΑ έφτασε με αυτοκινητοπομπή Ταξί στον Περισσό (βίντεο)
Με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ) που είχε επικεφαλής τον πρόεδρό του Θύμιο Λυμπερόπουλο συναντήθηκε το πρωί ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Περισσό.
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που σήμερα εισάγει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ως έκτρωμα, το οποίο πρέπει να καταψηφιστεί, καθώς η επιβολή του τεκμαρτού θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων για ασφυκτικό έλεγχο. Συνεπώς, στρέφεται ενάντια στους αυτοκινητιστές, όπως και συνολικά ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, τους επιστήμονες όλων των κλάδων.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ξεχωριστή σημασία έχει η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος που περιλαμβάνει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του εισοδήματος των επαγγελματιών, όπως το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας, η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ κ.ά.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ ξεκαθάρισε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν επιδέχεται τροποποιήσεις γι’ αυτό απαιτείται να αποσυρθεί πλήρως. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Κόμματος ότι είναι σε εξέλιξη με μεγάλη επιτυχία η 48ωρη απεργία του κλάδου στην Αττική και ότι μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία των αυτοκινητιστών που από διάφορα σημεία θα συγκλίνουν προς τη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν, ενώ κινήσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και αύριο που αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
- Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που κρατούνταν στο Ιράν από το 2025
- Στη δεύτερη θέση ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στα 6,05μ.
- Εκλογική μονομαχία ανάμεσα στον φιλελεύθερο Γκολόμπ και τον συντηρητικό Γιάνσα στη Σλοβενία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








