Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την "ειδική" στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία για την "αποστρατιωτικοποίηση" και την "αποναζιστικοποίηση" της
Oποιαδήποτε νέα βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την έκβαση του πολέμου στην περιοχή και τέτοιου είδους δαπάνες πετυχαίνουν μόνο να βλάψουν την ευρωπαϊκή οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου το Κρεμλίνο, μετά την είδηση ότι η ΕΕ ετοιμάζει ένα εφεδρικό σχέδιο χρηματοδότησης ύψους έως και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο.
Το σχέδιο που χρηματοδοτείται από το χρέος θα παρακάμψει την Ουγγαρία, η οποία αντιτίθεται σε μια τέτοια βοήθεια προς την Ουκρανία, επιτρέποντας στην ΕΕ να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια γρήγορα.
Ερωτηθείς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ άφησε να εννοηθεί, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι οι φορολογούμενοι της ΕΕ άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τα χρήματά τους ξοδεύονται με λάθος τρόπο για την Ουκρανία.
“Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ήδη καλά το επίπεδο της διαφθοράς (στην Ουκρανία) και καταλαβαίνουν ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων κλέβεται”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
“Αυτά τα χρήματα δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων (στη σύγκρουση στην Ουκρανία)… Τα χρήματα αυτά διατίθενται σε βάρος των οικονομιών της ΕΕ που ήδη περνούν δύσκολες στιγμές…”, είπε.
Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την ειδική, όπως την αποκαλεί, στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει “τους στόχους που βρίσκονται μπροστά μας”.
Η Μόσχα έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία αποσκοπούν στην αποστρατιωτικοποίηση και την “αποναζιστικοποίηση” της χώρας. Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε ότι η Μόσχα επιδιώκει μια αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή γης στην Ουκρανία.
Η ΕΕ συμφώνησε στις 14 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει συνομιλίες ένταξης με την Ουκρανία παρά τη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση, αλλά δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω της αντίθεσης της Ουγγαρίας.
Οι ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα προτιμούσαν μια συμφωνία που θα υποστηριζόταν από όλα τα μέλη, αλλά έχουν επίσης ένα σχέδιο Β που θα παρέκαμπτε την Ουγγαρία, αναμένεται να επανεξετάσουν το θέμα σε έκτακτη σύνοδο κορυφής την 1η Φεβρουαρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Από το Grexit στο «Grecovery»: Η εξυγίανση των τραπεζών δε συνοδεύτηκε από πλήρη εξυγίανση της οικονομίας
- Ταχιάος: Προτεραιότητα στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις επεκτάσεις του Μετρό
- Παραγωγοί φωτοβολταϊκών: Προσφεύγουν μαζικά κατά του Ελλ. Δημοσίου για οικονομικές απώλειες λόγω περικοπών
- SpaceX και Tesla θα κατασκευάσουν εργοστάσια παραγωγής προηγμένων μικροτσίπ στο Τέξας
- Αlfa Pastry: Τα κρουασάν της εταιρείας μπαίνουν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ του Καναδά
- Κίνηση στους δρόμους: Εντονα προβλήματα σε Κηφισό, Αθηνών και Κηφισίας
- ΟΤΕ Α.Ε. - Ανακοίνωση Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Επίσημη η συμβατότητα AirDrop για τα Galaxy smartphones με πρώτο στη λίστα το S26
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








