Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει τραπεζική κρίση αλλά αδυναμίες στο τραπεζικό σύστημα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι η οικονομία επιβραδύνεται, το οποίο θα οδηγήσει στη Fed να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η κα. Γκεοργκίεβα υποστήριξε ότι κινείται χαμηλότερα αλλά όχι με αρκετά γρήγορο ρυθμό.
Σε συνέντευξη τύπου στο ξεκίνημα των συναντήσεων μεταξύ υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζικών στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κα. Γκεοργκίεβα απηύθυνε παράλληλα έκκληση να πέσουν οι τόνοι μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, λέγοντας ότι δεν θέλει να δει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φρένο στα σχέδια της OpenAI για είσοδο στο χρηματιστήριο
- Ψάλτης (ALPHA Bank): Η ανάπτυξη δεν αρκεί – Η Ελλάδα χρειάζεται παραγωγικότητα και επενδύσεις
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Επένδυση σε Ελληνες παραγωγούς και τοπικές συνεργασίες
- Πλαίσιο: Μια ανάσα πριν το μισό δις κύκλο εργασιών το 2025, έμφαση σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
- Κόκκινα ταμπλό στην Ευρώπη μετά το τεχνολογικό sell off
- Γερμανία: Ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ανάσα για νέους αλλά όχι οριστική λύση
- Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα “Εξοικονομώ”
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 24 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








