Γ. Χουλιάρας: Υποθαλάσσιος και σε σχετικό βάθος οπότε μειώνεται η ενέργεια
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:01 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 59χλμ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 17,2χλμ.
Μλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ότι «η δόνηση έγινε 60 χιλιόμετρα από την ακτή, από τα Χανιά, είναι σε υποθαλάσσια περιοχή και το βάθος ξεπερνά τα χιλιόμετρα, χαρακτηρίζεται επιφανειακό, αλλά για αυτούς τους λόγους δε νομίζω να έχουμε ζημιές αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε είναι ισχυρό το μέγεθος και τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε μία έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα οπότε εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά όπως σας εξήγησα είναι αρκετά μακριά, σε υποθαλάσσια περιοχή, σε ένα σχετικό βάθος οπότε αυτά τα δύο αποσβένουν την ενέργεια.
«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός Όπως σας εξήγησα υπήρχε μια μικροσεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να έχει εκδηλωθεί με το 5,3» τόνισε ακόμα ο κ. Χουλιάρας ενώ σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο μέγεθος για την περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
- ΗΠΑ: Χωρίς στοιχεία για την απασχόληση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
- XBOX: Σε ελεύθερη πτώση οι πωλήσεις και το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο
- Υπουργείο Ανάπτυξης σε Δούκα: Ας καταλάβει ότι είναι δήμαρχος και όχι υποψήφιος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ
- ΕΛΤΑ: “Πυρά” από βουλευτές της ΝΔ – Παράταση τριών μηνών για τα λουκέτα στην περιφέρεια
- Dji: Το μικρό Neo 2 drone έρχεται με αποφυγή εμποδίων και χειρονομίες ελέγχου
- Σαμαράς για ΕΛΤΑ: Η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων πρέπει να επανεξεταστεί
- Super League: Ο Ολυμπιακός ψάχνει το “τρίποντο” με τον Αρη (20:00)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








