Η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων παρατείνεται μέχρι την 19η Φεβρουαρίου 2024
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Μαγνησίας πως η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων παρατείνεται μέχρι την 19η Φεβρουαρίου 2024.
Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
- Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
- Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης, ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώρηση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).
Για να δείτε αναλυτικά τις περιοχές δείτε εδώ: https://www.ktimatologio.gr/el/node/20750
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ισραήλ περνά στη δεύτερη φάση του πολέμου: Στόχος οι υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- Ντουμπάι: Προσπαθεί να σώσει τη φήμη του ως καταφύγιο για τους πλούσιους εν μέσω πολέμου ΗΠΑ – Ιράν
- «Καθησυχάζει» ο Τσάφος για τις τιμές καυσίμων: Δεν υπάρχει κίνδυνος για επάρκεια των προϊόντων
- Παπασταύρου στη Βουλή: «Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς τη Chevron είναι ότι δεν θα το ξανασκεφτούμε»
- Δικηγόροι Θανάση Κουκάκη για απόφαση ΣτΕ: Κομβικό σημείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση Σημαντικών Συμμετοχών Ν. 3556/2007 (Ορθή Επανάληψη)
- Scope Rating: Οι ελληνικές τράπεζες στις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη το 2025
- Eurostat – ηλεκτροκίνηση: «Πρωταθλήτριες» οι χώρες του Βορρά της ΕΕ, πολύ χαμηλά η Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








