Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία προχωρά συνεχώς στην κυκλοφορία νέων προϊόντων σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς και η καινούργια επένδυση θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα τα επόμενα χρόνια
Σε επένδυση για την αύξηση της δυναμικότητας κατά 30% προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η κονσερβοποιία Κύκνος, μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα, με πάνω από 110 χρόνια πορείας. Κατά όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του Financial Report, η εταιρεία προβαίνει σε ανανέωση των όρων λειτουργίας του εργοστασίου της στα Σαβάλια Ηλείας, με στόχο την ένταξη νέων μηχανημάτων και υποδομών που θα έχουν ως στόχο την άνοδο της παραγωγικότητας. Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι ανάμεσα στις καινούργιες υποδομές βρίσκεται και ρομποτικό κελί παλετοποίησης, το οποίο προμηθεύθηκε από ελληνική εταιρεία με έμφαση στις ρομποτικές εγκαταστάσεις. Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει, κατά πληροφορίες, τα δύο εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πρόσφατο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, με την προσθήκη νέου και πιο αποδοτικού εξοπλισμού η μονάδα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας άνω του 30% για τα προϊόντα τριμμένης τομάτας και συμπυκνωμένων παραγώγων (hot & cold break), στη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω τεχνολογικά αποδοτικότερης συμπύκνωσης και αυτοματισμών συσκευασίας και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση εκπομπών ρύπων και ελαχιστοποίηση απωλειών πρώτης ύλης.
Υπενθυμίζεται ότι στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2025, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας άγγιξε τα 40,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στις 896 χιλ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ – RWE: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
- Η Allwyn μειώνει το κόστος δανεισμού με ανατιμολόγηση δανείου και νέα έκδοση ομολόγων
- Μουντιάλ 2026: Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Βραζιλία, Γερμανία και Ολλανδία
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - RWE και ΔΕΗ: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
- Watt AE: Δημιουργία νέας μονάδας στην Κερατέα, επένδυση 3 εκατ. ευρώ
- Allwyn AG - Εταιρικές Ανακοινώσεις 4786/2026 (δεν είναι διαθέσιμη η Ελληνική μετάφραση)
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Καταδίκη τριών στελεχών των “Αττικών Διαδρομών” για το κομφούζιο στην κακοκαιρία “Ελπίδα” το 2022
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








