Την αναστολή της διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού της ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης για τα αξιόγραφα, αποφάσισε η Νομική Υπηρεσία της Κύπρου, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.
Κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, όπως επίσης και η πρώην Λαϊκή Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες, αφού η υπόθεση αναμένεται μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν την οικονομία να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης από την Πολιτεία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, με χθεσινή του επιστολή η οποία κατατέθηκε στο Δικαστήριο, αναφέρει πως αποφάσισε όπως η υπόθεση διακοπεί και «καταχωρηθεί αναστολή της ποινικής διαδικασίας θεωρώντας πως τούτο εξυπηρετεί τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης αφού η εν θέματι υπόθεση εντάσσεται σε ευρύτερες υποθέσεις που διερευνά η ανακριτική ομάδα για την οικονομία εκ μέρους της Αστυνομίας».
Η πιο πάνω υπόθεση, συνεχίζει, αναμένεται ότι μαζί με τις υπόλοιπες υποθέσεις αφού στοιχειοθετηθούν θα οδηγηθούν εκ μέρους της Πολιτείας ενώπιον του Δικαστηρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 17/8 σε Αττική, Εύβοια
- Mini SSD: Συσκευή από την Κίνα διαθέτει μικροσκοπικό μέγεθος και εντυπωσιακές ταχύτητες
- Τυφώνας Εριν: Αναβαθμίζεται σε κατηγορία 4 – Ερχεται μεγάλη επιδείνωση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις