Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον κ. Frank Pallone, Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η σαφής στάση που έλαβε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας την Ουκρανία με ανθρωπιστικό και αμυντικό υλικό.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε το σχέδιο της Ελλάδας για την ενεργειακή της επάρκεια εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής διεθνούς κρίσης, καθώς και για την αυτάρκειά της στο μέλλον.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας, προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
«Όποιον τρόπο και αν επιλέξουμε για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως το σημείο εισόδου του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων
- Ουναΐ on fire: Το Μαρόκο διέλυσε τον Καναδά και έκλεισε θέση στα προημιτελικά
- Επανεκλογή Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία του AfD
- Καλοκαίρι με γεμάτο πορτοφόλι οι Μητροπολίτες – Σε ισχύ οι νέοι μισθοί
- Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Ουκρανικό πλήγμα σε τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Αγία Πετρούπολη, 850 χλμ. μακριά
- Η Αμερική γιορτάζει 250 χρόνια ανεξαρτησίας αλλά όχι για τη δημοκρατία της
- Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο κέντρο των Χανίων λόγω φωτιάς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








