«Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία. Τόνισα ότι η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στη Σλοβενία όπου συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.
Επισήμανε ότι είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. «Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης» είπε.
«Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας «λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κοσμοσυρροή στην κηδεία Χαμενεΐ: Αναμένονται 20 εκατ. Ιρανοί
- Μία λύση για το στεγαστικό πρόβλημα: Μετατροπή άδειων γραφείων σε σπίτια
- Τα λιμάνια αναζητούν διέξοδο: Έχουν εξασφαλιστεί €180 εκατ.
- Νέα συνάντηση για την ακρίβεια με εκπροσώπους της αγοράς τις επόμενες μέρες
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μέχρι πόσο φτάνουν οι εκπτώσεις
- Η N26 βάζει τέλος στο δωρεάν trading
- Επίδομα αδείας: Πότε πληρώνεται
- Eurostat: Τα νοικοκυριά της ευρωζώνης πάνε καλύτερα από τις επιχειρήσεις στην αποταμίευση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








