«Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία», δηλώνει ο πρωθυπουργός με αφορμή την έναρξη των πληρωμών.
Η νέα στήριξη στο ρεύμα είναι επίσης στοχευμένη παρέμβαση. Συνοδεύει, άλλωστε, και την εξουδετέρωση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εξαπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση. Μπορεί μόνο να την περιορίζει. Και αυτό κάνουμε με πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, που καλύπτει το 60% των αυξήσεων που έχουν μεσολαβήσει.
Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις, λέει, απλώς, εύκολα ψέματα.
Δεν θα κρύψω ότι η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Αλλά γνωρίζω καλά και τις ικανότητες που δείξαμε στις δοκιμασίες που ζήσαμε. Όπως και τη δύναμη της ενότητας και της σταθερότητας. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κομισιόν: Παρουσίασε κατάλογο στα κράτη – μέλη για διαβούλευση με εμπορικά αντίμετρα 95 δισ. ευρώ κατά των ΗΠΑ
- Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε το νομοσχέδιο για ευελιξία των κανόνων αποθήκευσης φυσικού αερίου
- ΠΣΕ: Ισχυρές αυξήσεις στις εξαγωγές τον Μάρτιο για βιομηχανικά προϊόντα (+20,6%), ποτά – καπνό (+15,4%) και τρόφιμα (+13,1%)
- Πρεμιέρα για το φεστιβάλ επιχειρηματικότητας Panathēnea 2025
- ΤτΕ: Ταξιδιωτικό πλεόνασμα στα 18,78 δισ. ευρώ το 2024, αυξημένο κατά 3,4% – Στο +22,4% οι εισπράξεις από κρουαζιέρες
- Ινδία – Πακιστάν: Εξουδετερώθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα στη Λαχόρη, 16 νεκροί στο Κασμίρ
- Κλίμα: 1,5°C περισσότερη η παγκόσμια θερμοκρασία και τον Απρίλιο
- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής: Στο Κέιπ Τάουν η ομάδα “Boom Bots”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις