«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός, αλλά μία βαθιά τομή, ένας κοινωνικός εκσυγχρονισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του και μία μετάβαση σε μία δυναμική οικονομία και σε μία δίκαιη κοινωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του της εφαρμογής gov.gr wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν χρησιμοποιούν το νέο ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το Κράτος πλέον έχει αποδείξει τις δυνατότητες του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, καθώς τρία χρόνια μετά η συνεργασία ανάμεσα σε τρία υπουργεία και εν προκειμένω στα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύει πως έχει εμπεδωθεί η διαλειτουργικότητα δεδομένων του Δημοσίου σπάζοντας τα στεγανά, που υπήρχαν.
«Η προφανής επιτυχία της ψηφιακής επανάστασης, που διευκολύνει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των πολιτών, επιταχύνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και μειώνει δραστικά την γραφειοκρατία δεν ήταν καθόλου αυτονόητη εξέλιξη», παρατήρησε ακολούθως ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως παρεμβάσεις όπως το power και το fuel pass δεν θα ήταν εφικτές, χωρίς την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την διαλειτουργικότητα των δεδομένων του Δημοσίου.
Ο πρωθυπουργός επέμεινε δε πως είναι αυτονόητη, όσο και πολύ σημαντική η αξία της συμπερίληψης στο ψηφιακό πορτοφόλι της ταυτότητας, αλλά και του διπλώματος οδήγησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,6% στον τζίρο των επιχειρήσεων το 2025 – Ισχυρή άνοδος σε Ορυχεία και Εκπαίδευση
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – “Φωτιά” οι τιμές σε μοσχάρι, σοκολατοειδή και καφέ
- ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Διαθέσιμο το iOS 26.3 για μεταφορά σε Android και προώθηση ειδοποιήσεων σε τρίτους
- Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε κατά των δασμών στον Καναδά
- Αύξηση 9,8% στις πωλήσεις δ’ τριμήνου της Hermès χάρη στις τσάντες Birkin
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ερευνά πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο σιδηρόδρομο
- Το ευρώ ενισχύεται 0,06% στα 1,1879 δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








