Ο κύκλος του πόνου που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα έτη, έχει πλέον κλείσει, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, στις Βρυξέλλες.
Αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε τη θλίψη των Ελλήνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, επισημαίνοντας ότι απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι άδικο να εξαπολύονται κατηγορίες σε βάρος του ελληνικού Λιμενικού για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ μίλησε για την ευθύνη των διακινητών.
Όπως ανέφερε, το Λιμενικό έχει σώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που συχνά δεν φορούν σωσίβια. Επεσήμανε πως προτεραιότητα των ελληνικών αρχών είναι όχι μόνο η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., αλλά και η παροχή βοήθειας σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. «Γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σας» σημείωσε αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να χάνει τη ζωή του στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη.
«Αυτό δεν είναι ελληνικό ζήτημα. Κανένα κράτος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο του» σημείωσε και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν πρέπει να εργαλειοποιείται. Σημείωσε επιπλέον ότι απαιτείται να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική πριν από τις ευρωεκλογές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2025
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – Non-financial Report 2025
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – Corporate Governance Report 2025
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
- Το Ιράν συνεχίζει να διαψεύδει τα περί συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος για δίκη Τεμπών: «Η σημερινή εικόνα μας προσβάλλει όλους»
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ: Δίνω πέντε μέρες στο Ιράν για να φτάσουμε σε συμφωνία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








