Οι χώρες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιβάλουν κυρώσεις σε κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, ώστε να εμποδισθεί η Μόσχα να παρακάμψει τα χρηματοπιστωτικά μέτρα απομόνωσης της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε επίσης τη διαβεβαίωση ότι οι χώρες της G7, που συνέρχονται σε σύνοδο κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι «ενωμένες» στη θέση ότι «οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικοί θεσμοί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με τη Ρωσία σαν να μη συμβαίνει τίποτε».
Και νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο πακέτο κυρώσεων κατά μελών της ρωσικής ελίτ, βουλευτών και εταιρειών του αμυντικού τομέα, αυξάνοντας την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Eκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη κατά τις συνόδους κορυφής μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ΝΑΤΟ, καθώς και της G7, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο και το αέριο.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε πάνω από 400 πρόσωπα και οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της Δούμας και 328 μελών της, καθώς και σε πάνω από δέκα μέλη της ρωσικής ελίτ και σε 48 εταιρείες του αμυντικού τομέα.
«Ανακοινώνω επιπρόσθετες κυρώσεις σε πάνω από 400 μέλη της ρωσικής ελίτ, βουλευτές και εταιρείες του αμυντικού τομέα, ως απάντηση στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία», ανέφερε ο Μπάιντεν στο Twitter. «Έχουν προσωπικό όφελος από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα έπρεπε να υποστούν κυρώσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα Corporate Sales Manager στην Εurolife FFH η Νάνσυ Μαργέλη
- Στο “κίτρινο” η μισή χώρα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς την Πέμπτη 2/07
- Σφοδρή ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο
- Πιερρακάκης στο Politico: Πρόταση για μόνιμο άξονα του Eurogroup για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τεχνολογική κυριαρχία
- ΗΡΩΝ: Σταθερές οι τιμές στο “πράσινο” οικιακό τιμολόγιο και τον Ιούλιο
- Στοά Αρσάκη: Προσδοκία για 8.000-10.000 επισκέπτες καθημερινά και απόσβεση επένδυσης στην οκταετία (φωτό)
- Από τα πολιτικά έδρανα της Σερβίας, εταιρεία για εμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Κοβάσεβιτς
- Premia Properties: Προχωρά στη συγχώνευση δύο θυγατρικών μετά την ίδρυση της HotelInvest ως βασικού τουριστικού βραχίονα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








