Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2025-2036
Oλοκληρώθηκε σήμερα 16/04 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τους Υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου για την εθνική στρατηγική για τον θαλάσσιο χώρο και την κατάρτιση και εξειδίκευση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.
Επίσης, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2025-2036.
Ο κος Δένδιας ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης:
«Με ιδιαίτερη έκπληξη, παρατήρησα τις τελευταίες δύο μέρες ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν έτυχαν ενημέρωσης ως προς το θέμα της τέταρτης φρεγάτας Belharra.
Νομίζω ότι στην παρουσία μου, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα μπορούσα ίσως να κατηγορηθώ για υπερβολική ενημέρωση, πάντως όχι για μη ενημέρωση.
Η υπόθεση της τέταρτης φρεγάτας αναγράφεται και περιλαμβάνεται στη δομή δυνάμεων, η οποία πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
Μάλιστα, με πιθανή ημερομηνία παράδοσής της, αν υπογραφεί η σχετική σύμβαση, όπως επίσης περιέχεται και στον ΠΑΕ , το οποίο επίσης πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και το οποίο παρουσιάστηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Υπάρχει ειδική γραφική παράσταση για το θέμα της φρεγάτας με επίσης πιθανολογούμενη τιμή κόστους.
Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω τα ζητήματα της υπαρξιακής αγωνίας των κομμάτων να μένουν εκτός των θεμάτων της Εθνικής Άμυνας.
Η Εθνική Άμυνα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να ομονοούν και να συνεννοούμαστε.
Έχω δηλώσει ξεκάθαρα προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε, οποτεδήποτε για ενημέρωση, είτε κόμματος, είτε βουλευτή. Και έχουμε επίσης ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένη σειρά μέτρων διαφάνειας, στα οποία ουδέν προσετέθη από οιονδήποτε κόμμα της Βουλής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογενειακές επιχειρήσεις: Ποιος παίρνει τη σκυτάλη από τον ιδρυτή και ο κίνδυνος να μειωθεί το μέγεθος
- RBI: Η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση μπορεί να ξεκινήσει από μια κυβερνοεπίθεση
- Μπέσεντ: Καθησυχάζει για τα ομόλογα ενώ το κόστος δανεισμού εκτοξεύεται
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 5 έως 9 Οκτωβρίου
- Fed: Προς παύση τον Οκτώβριο, στο τραπέζι νέα αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο
- Ρούμπιο: Μήνυμα στήριξης στην Γκίλφοϊλ, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για τη δράση της στην Ελλάδα
- ΚΚΕ: «Ανεπιθύμητος» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
- Τουρκία και Γαλλία υπέγραψαν οδικό χάρτη για στενότερη αμυντική συνεργασία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








