Ως πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια και την ακύρωση των μέτρων λιτότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας που αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουν από το ευρώ και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν συμφωνώ ότι αυτές οι κινήσεις θα είναι κόλαση για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα επιχείρημα των προπαγανδιστών της Ευρωζώνης».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αρνείται ότι το πλάνο του για Grexit ταυτίζεται με αυτό του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, επιχείρημα το οποίο ακούστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνέντευξη. «Δεν γνωρίζω εάν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών βοήθησε να καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται σε αυτό το Μνημόνιο».
«Οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







