Στη βασιλική εκκλησία της Σάντα Μαρία Ματζιόρε
Από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου, στη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε.
Το Βατικανό είχε αποφασίσει ότι ο ναός θα άνοιγε αύριο, αλλά η είσοδος των πιστών επετράπη τελικά από σήμερα νωρίς το πρωί. Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παρθένο και να τιμήσουν, με τον δικό τους τρόπο, τη μνήμη και το έργο του Φραγκίσκου.
Τις επόμενες εννέα ημέρες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα πραγματοποιούνται προσευχές υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του εκλιπόντα ποντίφικα, ενώ αύριο αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης του κονκλαβίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes κυριάρχησαν στην πρεμιέρα της Formula 1
- Καταστροφή των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και των ηγετών της χώρας θέτει ως όρο ειρήνης ο Τραμπ
- Οι εκτοπισμένοι στο Λίβανο έφθασαν τις 450.000
- Θωράκιση της αγοράς με προληπτικά μέτρα απέναντι στην ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής
- Ισχυρή έκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Νορβηγία – Δεν υπάρχουν τραυματισμοί
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές
- Μακελειό σε σχολείο στο Ιράν: Έκκληση για έρευνα εγκλήματος πολέμου μετά τον θάνατο 165 παιδιών
- Η Κίνα ζητά άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιστροφή στη διπλωματία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









