Η συμμετοχή της Intracom Ventures AE στην Selene Enterprises θα υλοποιηθεί μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψει το 25% στην εν γένει χρηματοδότηση της συναλλαγής
Τη συμφωνία με την Intracom Ventures για την απόκτηση ποσοστού στην κυπριακή θυγατρική της που ελέγχει ποσοστό στη Regency Hellenic Investments ανακοίνωσε η ΛΑΜΨΑ.
Συγκεκριμένα, η Λάμψα ενημερώνει ότι κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων προέβη σήμερα στην υπογραφή συμβάσεως μετόχων (shareholders agreement) με την “Intracom Ventures Μονοπρόσωπη Α.Ε.” (100% θυγατρική της “Intracom Holdings Α.Ε.”) για την απόκτηση από την τελευταία ποσοστού 25% στη μέχρι σήμερα 100% κυπριακή θυγατρική της “Selene Enterprises Company Limited”, διά της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ήδη ανακοινωθείσα και εγκεκριμένη απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης του ποσοστού μετοχών (33,91%) που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan) που επίσης κατέχουν στη Regency.
Η συμμετοχή της Intracom Ventures AE στην Selene Enterprises Company Limited θα υλοποιηθεί μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψει την αναλογία της (25%) στην εν γένει χρηματοδότηση της συναλλαγής, η δε συναφθείσα σύμβαση μετόχων μεταξύ της Λάμψα και της “Intracom Ventures ΑΕ” ρυθμίζει καταλλήλως τις μετοχικές σχέσεις των μερών.
Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της εν γένει επένδυσης της εταιρείας στη Regency Hellenic Investments A.E. τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τη λήψη τυχόν άλλων αναγκαίων κανονιστικών ή συμβατικών εγκρίσεων και την ταυτόχρονη απόκτηση του αντίστοιχου τμήματος μετοχών και δανείων, που κατέχουν οι πωλήτριες τράπεζες κατά τα ως άνω.
Η εταιρεία θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: 12 παρεμβάσεις κατά της γραφειοκρατίας με έμφαση στην ανάπτυξη
- Επ. Ανταγωνισμού: Εκτόξευση κόστους και έλλειμμα διαφάνειας στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και ασφάλισης
- FT: Οι αμφιλεγόμενες συναλλαγές της Deutsche Bank με ιταλικές τράπεζες και ο ελεγχόμενος CEO
- ΟΛΠ: Νέος αναπληρωτής CEO o Chen Dong
- BayWa r.e. Solar Trade – WHES: Αποκλειστική συνεργασία διανομής στην ευρωπαϊκή αγορά
- Μασούτης (ΕΒΕΘ): Επικρατεί αναρχία στην αδειοδότηση φωτοβολταϊκών έργων – Έχει κορεστεί ο κλάδος
- Η γλυκιά μυρωδιά της ευτυχίας: Ποιο άρωμα επιλέγει η Σκλεναρίκοβα ως μαμά
- Χολαργός: Συνελήφθη ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις