Η αποχώρηση σηματοδοτεί την τελευταία, υψηλού προφίλ, αποχώρηση από το WPP
Ο Laurent Ezekiel, επικεφαλής μάρκετινγκ του WPP και διευθύνων σύμβουλος της Open X, εταιρία που δημιουργήθηκε μεταξύ της Coca-Cola και του WPP το 2021, αποχωρεί από την εταιρία και οδεύει στο Publicis Groupe, σύμφωνα με πληροφορίες του ADWEEK.
Η αποχώρησή του επιβεβαιώθηκε σε υπόμνημα του παγκόσμιου CMO της Coca-Cola, Manuel “Manolo” Arroyo, που είδε το ADWEEK.
Ο Ezekiel εντάχθηκε στο WPP ως CMO το 2019 από την Publicis. Μετά τη νίκη του διαφημιστικού δικτύου για το λογαριασμό της Coca-Cola το 2021, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Open X, με στόχο την οικοδόμηση ενός μοντέλου που θα ενοποιούσε τα ταλέντα σε δημιουργικούς, media, production, social, influencer και άλλους κλάδους.
Η επιστροφή του στην Publicis έρχεται μετά τη μεταφορά του λογαριασμού της Coca-Cola στη Βόρεια Αμερική, κατά 700 εκατομμύρια δολάρια, από το WPP στην Publicis, το Μάρτιο.
Στο email του προς τους υπαλλήλους της Coca-Cola, ο Arroyo δήλωσε ότι ο Ezekiel βοήθησε στην «αρχιτεκτονική» του μοντέλου μάρκετινγκ του WPP, Open X. «Δημιούργησε μια πλήρως ενσωματωμένη ευέλικτη ομάδα σύγχρονου μάρκετινγκ που αντιπροσώπευε τα καλύτερα του WPP σε κορυφαίες εταιρείες και περιοχές», πρόσθεσε ο CMO.
Το υπόμνημα του Arroyo ανέφερε ότι η Coca-Cola ήταν «σίγουρη» για το μέλλον του Open X και θα συνεργαζόταν με το WPP για να εντοπίσει σύντομα έναν διάδοχο για τον Ezekiel.
Η αποχώρηση του Ezekiel σηματοδοτεί την τελευταία, υψηλού προφίλ, αποχώρηση από το WPP, το οποίο νωρίτερα αυτόν το μήνα εξέδωσε μια προειδοποίηση-σοκ για τα κέρδη του, μετά από τις υποτονικές new business περικοπές στις δαπάνες των πελατών.
Ο επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος Mark Read θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του WPP τον Σεπτέμβριο, μετά από επτά χρόνια. Θα αντικατασταθεί από την εκτελεστική διευθύνουσα σύμβουλο της Microsoft, Cindy Rose.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








