Αγορές

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Θα εκδώσουμε λεξικό ώστε οι επενδυτές να είναι σωστά ενημερωμένοι

Η Επιτροπή θα ζητήσει βοήθεια από καθηγητή πανεπιστημίου στη σύνταξη ενός λεξικού με ορισμούς της κεφαλαιαγοράς και οδηγίες για να καταλάβουν τις έννοιες καλύτερα οι επενδυτές, είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αύξηση συμμετοχής στις χρηματοοικονομικές αγορές, οι επενδυτές πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι», διεμήνυσε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η  Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ. Σημείωσε ότι η ευαισθητοποίηση είναι το κλειδί, ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια των κεφαλαιαγορών από περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου να αποφασίσουν ορθολογιστικά και να είναι λιγότερο ευάλωτοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εκδώσει πάνω από 110 προειδοποιήσεις για απάτες ή παροχή υπηρεσιών από μη εγκεκριμένους φορείς, τονίζοντας ότι μετά την πανδημία η ψηφιοποίηση αυξήθηκε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία της Επιτροπής για υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με πανεπιστήμια για να οργανωθούν σεμινάρια με στόχο την ενημέρωση της νέας γενιάς για τη σημασία των κεφαλαιαγορών. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Επιτροπή είναι η δημιουργία podcast και βίντεο με σκοπό την προσέγγιση των νέων, ενώ ολοκληρώθηκε κι ένα φυλλάδιο με τίτλο «Μην επενδύεις με κλειστά μάτια» το οποίο θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η Επιτροπή θα ζητήσει βοήθεια από καθηγητή πανεπιστημίου στη σύνταξη ενός λεξικού με ορισμούς της κεφαλαιαγοράς και οδηγίες για να καταλάβουν τις έννοιες καλύτερα οι επενδυτές, ενώ προανήγγειλε μεγαλύτερες εκστρατείες σε συνδυασμό με τα κατά τόπους επιμελητήρια γιατί ενδεχομένως σε άλλες περιοχές οι άνθρωποι γνωρίζουν ακόμα λιγότερα πράγματα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu