Lifestyle

Le Bernardin: το πιο ακριβό εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Financialreport.gr

Tο «παλάτι» θαλασσινών του Γάλλου σεφ, Eric Ripert και της Maguy Le Coze, στο Midtown

Σε μια πόλη, όπως η Νέα Υόρκη, όπου χρειάζεται κανείς δύο και τρεις ελληνικούς μισθούς για να πληρώσει ενοίκιο διαμερίσματος 70 τετραγωνικών μέτρων, απαιτούνται πολλά πράγματα για να χαρακτηριστεί ένα εστιατόριο ως το πιο ακριβό.
Αλλά το Le Bernardin, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Love Food, το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο, έχει επίσημα κατακτήσει τον τίτλο του πιο ακριβού εστιατορίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης χάρη στο μενού γευσιγνωσίας των 350 δολαρίων το άτομο, που μοιάζει περισσότερο με ποίηση παρά με δείπνο.
Στο Le Bernardin υπάρχει το σταθερά υψηλό επίπεδο μαγειρικής και εξυπηρέτησης, το οποίο σε ποικιλία, εφευρετική φιλοδοξία και εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια και το στυλ, καθιστούν το υπέροχο παλάτι θαλασσινών του Γάλλου σεφ, Eric Ripert και της συνυιδιοκτήτριας Maguy Le Coze, στο Midtown, έναν προορισμό όχι μόνο για τους ντόπιους, που λατρεύουν το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο πριν το θέατρο, αλλά και για τους λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο.
Αλλά αυτό που διαφοροποιεί αυτό το εξαιρετικά διακοσμημένο γκουρμέ εστιατόριο από όλους τους άλλους εξαιρετικά διακοσμημένους γκουρμέ προορισμούς της πόλης, είναι αυτό το μοναδικά τοπικό gestalt, που οι Ripert και Le Coze έχουν καλλιεργήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια, που συνδυάζει τις δικές τους, συνεχώς εξελισσόμενες καλλιτεχνικές ευαισθησίες με μια πινελιά διεθνούς στυλ και το μεγαλείο μιας Νέας Υόρκης που σιγά σιγά εξαφανίζεται.
Τι σας προσφέρουν, λοιπόν, τα 350 δολάρια; Μια συμφωνία οκτώ πιάτων ωκεάνιας απόλαυσης. Περιμένετε κιτρινόπτερο τόνο με φουά γκρα, αστακό στον ατμό σε ζωμό εσπεριδοειδών, γλώσσα Ντόβερ με κουνουπίδι, ρομανέσκο και καβουρδισμένα αμύγδαλα και λυθρίνι που σερβίρεται πάνω από ρύζι νόρι σε βελούδινο πράσινο κάρυ.
Θα δοκιμάσετε σολομό με χαβιάρι Royal Osetra, βουτυράτο ιππόγλωσσο με baby λαχανικά και ένα ζευγάρι απολαυστικά επιδόρπια. Σκεφτείτε: πικάντικα κεράσια με σορμπέ γιαουρτιού και μια ζεστή περουβιανή τάρτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Ταϊτής.
Συνδυασμοί κρασιών; Φυσικά και ναι, αλλά θα κοστίσουν επιπλέον.
Και αν δεν μπορείτε να επιλέξετε το μενού γευσιγνωσίας, το lounge προσφέρει μια πολυτελή, αλλά πιο προσιτή, λύση με τη μορφή ενός ρολού αστακού, αξίας 54 δολαρίων και κοκτέιλ όπως το MLC με μεσκάλ ή το Dalloway Sour, με χαμομήλι και τριαντάφυλλο.
Σε μια πόλη που προσκυνά στο βωμό του φαγητού, το Le Bernardin παραμένει ο αρχιερέας. Ακριβό; Απολύτως.
Αλλά για όσους αναζητούν τη γαστρονομική υπέρβαση, είναι χρήματα που ξοδεύονται σωστά. Και στη Νέα Υόρκη, αυτό λέει κάτι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu