Οι ΗΠΑ δεν κάνουν εκ των υστέρων κριτική στην ισραηλινή απόφαση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης και προστασίας των αμάχων
Η εντολή που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός ώστε πάνω από 1 εκατομμύρια άμαχοι κάτοικοι της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή εντός 24 ωρών θα είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα», αν και οι ΗΠΑ δεν κάνουν εκ των υστέρων κριτική στην ισραηλινή απόφαση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.
«Είναι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να μετακινηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο MSNBC.
«Κατανοούμε τι προσπαθούν να κάνουν και γιατί προσπαθούν να το κάνουν – να προσπαθήσουν να απομονώσουν τον άμαχο πληθυσμό από τη Χαμάς, που είναι ο πραγματικός στόχος τους», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Συμπλήρωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την ασφαλή διέλευση αμάχων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, που μετρά πληθυσμό 2,3 εκατ. ανθρώπων.
«Προφανώς, δεν θέλουμε να δούμε κανέναν άμαχο να τραυματίζεται», ανέφερε αργότερα σε άλλη συνέντευξή του στο CNN. «Υποστηρίζουμε την ασφαλή διέλευση από τη Γάζα και σίγουρα μέσα στη Γάζα».
«Οι Παλαιστίνιοι είναι κι αυτοί επίσης θύματα. Δεν το ζήτησαν αυτό. Δεν κάλεσαν τη Χαμάς και είπαν “Πηγαίνετε να χτυπήσετε το Ισραήλ”».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της Χαμάς ότι 13 άνθρωποι που είχαν πιαστεί όμηροι από την παλαιστινιακή οργάνωση από τις επιθέσεις του Σαββάτου σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








