"Εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία που είχαμε το 2013"
Στη Ρόδο βρίσκεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και αναφέρθηκε στο ζήτημα της κακοκαιρίας και των διαπιστώσεων που έκανε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας: «Εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι επαναλαμβάνεται η ιστορία που είχαμε το 2013. Μόνο που τότε είχαμε και θύματα. Βεβαίως είναι οι ίδιες ακριβώς συνθήκες. Η βροχόπτωση είναι μεγαλύτερη τώρα.
Κατά ορισμένες πληροφορίες η βροχόπτωση έχει ξεπεράσει τα 300 χιλιοστά στην περιοχή της Ρόδου, με αποτέλεσμα το δίκτυο αλλά και οι υφιστάμενες συνθήκες να μην μπορούν να απορροφήσουν αυτή τη βροχόπτωση, που είναι όντως μεγάλη βροχόπτωση. Είναι ακραία, θα έλεγε κανείς, βροχόπτωση για το νησί της Ρόδου».
Το ύψος της βροχόπτωσης στη Ρόδο «κατά πληροφορίες και σύμφωνα με τα ενόργανα δεδομένα έφτασε πάνω από 300 χιλιοστά. Δηλαδή άγγιξε ουσιαστικά την βροχόπτωση της Βαλένθια που ήταν πάνω από 400, ήταν μεγαλύτερη. Είναι το 75% της Βαλένθια περίπου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις