Βουτιά στα 9,3% στα έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό
Αυξημένος κατά 7,4% ήταν ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιούνιο του 2024 σε σχέ4ση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με τα πολυκαταστήματα να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος με 21,1% και να ακολουθούν με 10,7% η ένδυση και υπόδηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:
- Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση 7,4% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 μείωση 1,0%.
- Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση 5,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 μείωση 1,7%.
- Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 παρουσίασε μείωση 5,1%.
- Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024, παρουσίασε μείωση 4,3%.
Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις