Η συνολική αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε σε 1,05 δισ. ευρώ έναντι 1,16 δισ. ευρώ το 2022 - Τα στοιχεία του ΣΕΠΕΕ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκε άνοδος στις λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά ενώ αντίθετα οι εξαγωγές σημείωσαν κάμψη.
Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν αύξηση 16,6% και ανήλθαν σε 1,53 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 από 1,3 δις ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
Τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 14,5%. Αντίθετη ήταν η πορεία των εξαγωγών με μείωση 10,2%. Η συνολική αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε σε 1,05 δις. ευρώ έναντι 1,16 δις. ευρώ το 2022.
Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν μείωση 15%, της κλωστοϋφαντουργίας 2,4% και του βαμβακιού 9%.
Μείωση κατέγραψαν και οι εισαγωγές σε ποσοστό 4,4%. Για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης -κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία σε 1,69 δις. ευρώ το 2023, έναντι 1,77 δις. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Η μείωση των εισαγωγών στην ένδυση ανήλθε σε 4,2%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κραν Μοντανά: «Περίπου 40» οι νεκροί από τη φωτιά σε μπαρ την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης – Συμβολικός ο τόπος ορκωμοασίας
- Πρωτοχρονιά με ευρώ η Βουλγαρία
- Καιρός: Παγετός σε όλη τη χώρα, χιόνια μεχρι σε Λήμνο και Λέσβο
- Πρωτοχρονιά 2026: Εορτασμοί και ελπίδα για παύση των πολέμων
- Ο Γουόρεν Μπάφετ αποχωρεί από τη θέση του CEO της Berkshire Hathaway, παραδίδει στον Γκρεγκ Άμπελ
- Τραγωδία στο ελβετικό θέρετρο Κραν-Μοντανά: Έκρηξη σε μπαρ με νεκρούς και τραυματίες
- Και η Γαλλία ετοιμάζει απαγόρευση social media σε ανηλίκους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








