Σε ετήσια βάση η πτώση του τζίρου είναι 0,6% και σε μηνιαία 3,8% - Αντίστοιχα η πτώση του όγκου σε ετήσια βάση είναι 1,5% και σε μηνιαία 4%
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο τον Οκτώβριο 2024.
Σύμφωνα με αυτά ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Οκτώβριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 0,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2024 μείωση 3,8%.
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Οκτώβριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,5% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2024 μείωση 4,0%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2024 παρουσίασε μείωση 2,1%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2024, παρουσίασε μείωση 2,3%.
Ρίχνοντας μία ματιά στα αναλυτικά στοιχεία θα διαπιστώσει κάποιος ότι την μεγαλύτερη πτώση είχαν οι πωλήσεις καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων (-14,2% σε τζίρο και -7,3% σε όγκο).
Ακολούθησε ο κλάδος των επίπλων και ηλεκτρικών με πτώση 5% σε τζίρο και 6,3% σε όγκο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αύξηση εσόδων για COSMOTE Payments, που «εξάγει» τις εφαρμογές στη Γερμανία
- Αναγκαστική προσγείωση για πτήση από Ρόδο προς Ισραήλ
- Τουρκία: Νέα πυρκαγιά απειλεί κατοικίες στα Δαρδανέλλια – Διακοπή ναυσιπλοΐας
- Foodlink: Έναρξη νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
- Σε ιστορικό υψηλό η αξία των κρυπτονομισμάτων με ώθηση από διατάγματα του Τραμπ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επιφυλακτικότητα και μικρές απώλειες
- Κομισιόν: Στήριξη Ουκρανίας με 1,6 δισ. ευρώ από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Σε ύφεση η φωτιά στα Πετράλωνα της Μεσσηνίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις