Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τιμητική διάκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο πλαίσιο του θεσμού του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, έλαβε η Lidl Ελλάς σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2025, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών.
Ο θεσμός αυτός αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την αποκατάσταση και προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων της χώρας. Στην εκδήλωση, εταιρείες και φορείς τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην αναδάσωση και αποκατάσταση των δασών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Lidl Ελλάς ξεχώρισε για τη σημαντική συνεισφορά της, διαθέτοντας 500.000 ευρώ για τη στήριξη της αποκατάστασης των πληγέντων οικοσυστημάτων της Βόρειας Εύβοιας.
Η εταιρεία είχε ήδη διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για να στηρίξει την αποκατάσταση αυτών των πολύτιμων οικοσυστημάτων, χρηματοδοτώντας μελέτες και στηρίζοντας δράσεις αναδάσωσης, αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και προστασίας και βέλτιστης διαχείρισης των φυσικών πόρων του τόπου μας.
Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής της Lidl Ελλάς για την προστασία του κλίματος και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ενέργειες περιλάμβαναν επίσης έργα αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, με στόχο την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών στη Βόρεια Εύβοια και τις Αφίδνες Αττικής.
Και η ανακοίνωση καταλήγει “η Lidl Ελλάς, με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει να στηρίζει δράσεις με ουσιαστικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έπαινοι Μεντβέντεφ: Αποτελεσματικός ηγέτης που επιδιώκει την ειρήνη ο Τραμπ
- ΚΚΕ: Αποκρουστική ανάρτηση Μητσοτάκη για τον χαμό των 5 εργατριών
- Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Λάρισα, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος
- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία μέριμνα Μητσοτάκη για να μην υπάρξουν άλλες «Βιολάντες»
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Μετά το LNG, μας πουλάει Μελάνια
- Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε στο «πάγωμα» της παραγωγής τον Μάρτιο παρά τις υψηλές τιμές του Brent
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








