Η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να αναπτυχθεί πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως φέτος λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifo την Τετάρτη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το ινστιτούτο μείωσε την πρόβλεψή του για το 2022 για τη γερμανική ανάπτυξη στο 2,5%, από 3,1% που προέβλεπε προηγουμένως τον Μάρτιο, ενώ αναθεώρησε την πρόβλεψή του για τον πληθωρισμό στο 6,8%, έναντι 5,1%.
«Στην αρχή του έτους, οι υψηλές τιμές οδήγησαν σε απώλεια αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και στη συνέχεια σε μείωση της κατανάλωσης αγαθών», δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo, Timo Wollmershaeuser.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νικήτας Κακλαμάνης: «Κόφτης» στις κάμερες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, «κατώφλι» στα κόμματα – Η Βουλή σε λειτουργία mute
- Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ τη Δευτέρα 29/12 στη Φλόριντα
- WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη
- Τράπεζες: Πως θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά
- Σύλληψη 29χρονης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 24 κιλά κάνναβης
- Ζελένσκι: Επαφές με τους Eυρωπαίους συμμάχους του πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Νέα Υόρκη: Νέα χιονοθύελλα προκαλεί χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 6ωρης εργασίας με μισθό 700 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








