Η σεζόν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και αναμένονται ακόμη 14 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι το τέλος του έτους
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι το Λιμάνι Ηρακλείου ξεπέρασε για πρώτη φορά το ορόσημο των 500.000 επιβατών από την κρουαζιέρα, σπάζοντας το όριο αυτό για πρώτη φορά.
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, κατά την τελευταία homeport προσέγγιση του Mein Schiff 6 για το 2024, ο 500.000ός επιβάτης κρουαζιέρας πέρασε τις πύλες του λιμανιού, σημειώνοντας μία ξεχωριστή στιγμή.
Την ίδια ημέρα, τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβατών για φέτος σε αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο. Και η δυναμική συνεχίζεται, καθώς η σεζόν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και αναμένονται ακόμη 14 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτή η επιτυχία ενισχύει τη θέση του Λιμανιού Ηρακλείου ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αναδεικνύει την πόλη του Ηρακλείου, την πρωτεύουσα της Κρήτης, ως σημαντικό σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Το επίτευγμα αυτό αποτελεί την επιβράβευση πολυετών στρατηγικών επενδύσεων και συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών, πάντα με έμφαση στη βιωσιμότητα και στην αρμονική σχέση με την τοπική κοινωνία.
Ο Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, τόνισε: «Η υπέρβαση του μισού εκατομμυρίου επιβατών δηλώνει ότι η επισκεψιμότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, αποτέλεσμα των ενεργητικών πολιτικών, της ομαδικής προσπάθειας και στρατηγικής δέσμευσης του ΟΛΗ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή η επιτυχία τοποθετεί το Ηράκλειο στις κορυφαίες θέσεις των διεθνών προορισμών κρουαζιέρας, εδραιώνει τη θέση του ως ένα από τα κυριότερα Homeport, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην οικονομία της πόλης και αναβαθμίζοντας τον ρόλο του λιμανιού ως ζωντανός τουριστικός και πολιτιστικός κόμβος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωταγωνιστές οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








